Kotlósok, kakasok

 

Pötyi elkezdte bántani a csibéket. Tegnap voltak pont hét hetesek. Pötyit este áttáttem a nagy ólba. Nem járt jól, hiába hintőporoztam be, ma mindegyik tyúk, kakas rászállt, még a saját utódai is.Amikor kiengedtem őket a kertbe, akkor ment volna vissza a csibéihez, de a kerítésen keresztül is megcsípte őket.
A kicsik annyira féltek tőle, hogy tegnap este az ólba sem mertek bemenni. Egyesével fogdostam őssze őket a kifutóban. Féltem, hogy ma sem mennek be, de amikor Törpilla hívta őket este, simán bement az összes. Hamar felejtenek... :)

Holnap öt vagy hat kakast levágunk. Szinte egész nap veszekednek, a tyúkoknak is sok ennyi kakas. A kopasz nyakút azért, mert nem szeretném, ha még több kopasznyakú baromfi lenne. A két nagyot azért, mert én is tartok tőlük, olyan agresszívek. A három japánt kiskakast azért, mert még a legnagyobb testű tyúkokat is állandóan üldözik. Egyelőre marad Vili, a japán kakas, aki kezesebb, nem agresszív, viszont ellátja a feladatát. A hét hetesek között is van több kakas, azok tavaszra már érettek lesznek, remélem lesz köztük olyan nagytestű, amelyik alkalmas lesz a nagyokhoz háremőrnek.

Bejárják az egész kertet

dscn8642.JPG