1. Kerítésjavítás - előkészítés

Többszöri próbálkozás után sikerült elérnem a drótfonót. Ő méretre készít dróthálót, nem kell megvenni 25 méteres tekercset, ha csak öt méter kell, és olyan magasra készíti, amilyenre kérjük. Hogy még olcsóbb is, mint bármelyik multi, vagy kerítésszakbolt, már csak hab a tortán.

Remélem holnap sikerül lemérnem, hogy melyik fajtából pontosan mennyi kell, és le tudom adni a rendelést. Egy hét alatt készíti el.

A tyúkok helye körül 180 centi magas dróthálót szeretnék, hogy a kifutó a lehető legjobban védett legyen, alul ne tudjanak kimenni a tyúkok, se bemenni pl. egy róka. A meglévő kerítést két helyen kell javítani, oda elég a 150 centi magas drót.

 

Holnap jön a kapukészítő is, felmérni a helyzetet. Három kaput szeretnék tőle: egyet a kert tőlünk legtávolabbi végébe, ahol most az összedőlt fa kapu helyén sebtiben odaerősített drót van. Egyet a jövőbeli kifutóra. Egyet pedig a mostani kertünk és az új terület közé. A tyúkoknál már bevált a betonvasra erősített drótháló, most is ilyent képzeltem el. Jó lenne, ha a meglévő betonoszlopokat fel lehetne használni a kapuk tartóoszlopaként. Holnap kiderül, hogy megvalósíthatók-e az elképzeléseim. 

Címkék: kezdet feladatok